Short Foot Exercise

Oefening voor de grote teen

Hoe werkt de oefening voor de grote teen?

Deze oefening wordt ook wel de short foot exercise genoemd. Je maakt als het ware je voet iets korter. Dit is een wetenschappelijk bewezen effectieve oefening voor je voetspieren te versterken. 

Waarom is deze oefening zo goed voor je grote teen? Omdat deze alle spieren onder je voeten traint, ook de spieren die belangrijk zijn voor het goed functioneren van de grote teen.

Let op: het kan zijn dat je kramp voet aan de binnenzijde van je voet. Als dit zo is, dan ben je iets te enthousiast van start gegaan. Probeer het aantal herhalingen te verlagen.

Het kan ook zijn dat het nog niet lukt om de teen te bewegen: dit is vrij normaal: je hersenen moeten even aangewakkerd worden om de spier aan te sturen. Blijf het dagelijks oefenen en je zult zien dat je hier beter in wordt!

Ben je enthousiast geraakt en wil je nog meer oefenen? Dan kun je van start gaan met de Tenen in Topvorm training: hier krijg je nog meer oefeningen die je dagelijks kunt doen én leer je nog meer over je eigen voeten!

Het totaalconcept DareFoot is uniek, omdat je zélf de regie in handen neemt en zelf bepaalt welke route je wil bewandelen: Je kunt aan de slag gaan met online trainingen of je volgt een van mijn workshops (on- en offline). Je kunt ook producten via de webshop aanschaffen. Kom je er zelf niet uit of heb je een duwtje in je rug nodig? Dan kun je ook in de praktijk terecht voor een fysieke afspraak om je op weg te helpen. Alles met als doel om je lekker te laten bewegen en sporten.

Fitte voeten heb ik hier niet in de kast staan, maar ik heb wél talloze tools voor jou om jou te helpen van jouw voeten Fitte Voeten te maken!

Zorg goed voor je voeten, dan zorgen zij voor jou!

© 2024 Impuls Podotherapie - Powered by Maatos