Tenen trainen met Correct Toes

Annabelle Pont
  | 
11 februari 2023

Je bent sportief en bent bewust bezig met jouw lichaam. Je traint wellicht specifieke spieren om sterker te worden bij de sport die je beoefent. Train jij je tenen en voeten ook wel eens? Je kunt hiermee beginnen door met Correct Toes® te gaan trainen.

Tenen trainen voor een sterkere basis

Bij bijna alles wat je doet heb je je voeten en tenen nodig. Toch nemen we onze voeten vaak voor lief. Om te beginnen stoppen onze voeten in schoenen. Hiermee wordt een belangrijke functie van de voeten stil gelegd: onze tenen hoeven niet zoveel meer in actie te komen. Natuurlijk gebruik je je tenen wel bij het geschoeid lopen, maar dit is toch aanzienlijk minder dan wanneer je op blote voeten zou lopen.

Waarom zou je je tenen en voeten trainen? Je kent vast de term Use it or Lose it. Aan de tenen zitten belangrijke pezen vast die als spieren richting de onderbenen gaan. Zij zorgen voor een goede functie van de voet waardoor je kunt doen wat je graag wil doen: wandelen, rennen, springen, afzetten en stabiliseren. Als je deze pezen en spieren niet volledig gebruikt….. Precies! Je verliest hiermee functie van je voeten.

Hoe zorg je voor sterkere tenen?

Nu willen we zeker niet beweren dat je nu je schoenen uit het raam moet gooien. In de huidige maatschappij is het niet wenselijk om op blote voeten door het leven te gaan. Het belangrijkste is al gebeurd: je bent je bewust geworden van jouw sportende voeten! Wil je graag sterkere voeten krijgen? Begin dan eerst wat meer op blote voeten in huis te lopen. Daarnaast kun je opbouwend ook Correct Toes® gaan dragen in huis. Dit kun je uiteindelijk uitbouwen door de deze corrigende tenen ook te dragen tijdens een wandeling of op het werk. Het is vrij gemakkelijk om dit te doen en het levert je sterkere voeten en tenen op!

Aanwijzingen voor gebruik Correct Toes®

In onze webshop vind je verschillende maten van Correct Toes®. Zorg dat je de juiste maat aanschaft. In de verpakking vind je een duidelijke beschrijving om de Correct Toes® eventueel aan te passen indien je iets meer gekromde tenen hebt. Je kunt Correct Toes® dragen met blote voeten of met teensokken. Als je de Correct Toes® wil dragen met schoenen dan kun je het beste voor barefoot schoenen kiezen omdat deze schoenen jouw tenen de ruimte geven. Als je de Correct Toes® uittrekt dan zul je merken dat jouw tenen en voeten steviger op de grond staan. Na deze “work-out” kan het heel lekker zijn om jouw voeten een massage te geven met onze Sportvoetenbal!

Bovenstaande informatie geldt voor gezonde mensen. Heb je een aandoening zoals diabetes, reuma, hartproblemen, kanker? Overleg met jouw voetspecialist of je hiermee kunt starten. Verder willen we benadrukken dat er veel verschillende fabrikanten zijn die Correct Toes® hebben nagemaakt en verkopen voor een goedkopere prijs. Wij hebben een aantal van deze producten getest voordat we Correct Toes® in onze webshop kregen. Helaas zijn de andere producten niet door onze tests gekomen: Correct Toes® zijn de enige die écht stevig zijn en werken, vandaar dat we voor Correct Toes® hebben gekozen.

Artikel uit de categorie:
Geen categorie

0 Reacties op "Tenen trainen met Correct Toes"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Impuls Podotherapie - Powered by Maatos